top of page

Hoe kies je een padelracket?

Bijgewerkt op: 30 dec. 2019


Ten eerste, laat je eerst persoonlijk goed adviseren door een padel specialist aangezien er ruim 250 verschillende merken op de markt zijn. Gelukkig heeft elk merk een perfect racket voor de beginnende, gevorderde en professionele padel speler.

Let op, padelspelers met een tennis en/of squash achtergrond zijn niet direct in een hokje te plaatsen zijn! Een professionele tennisspeler die begint met Padel vraagt namelijk om een ander type palla dan een beginnende padelspeler zonder racketbal ervaring.


Startende padel speler


- Een palla met rond blad is doorgaans geschikt voor de beginnende padel speler en heeft een gewicht tussen de 355 en 375 gram. Het optimale raakvlak zit in het midden op het blad en is vrij groot.

- Het frame is 38 mm dik.

- Materiaalverbruik voor frame: graphite en fiberglas


Gevorderde padel speler


- Voor de gevorderde speler adviseren we een padel racket met blad in traanvorm waarbij het sweetspot iets verschoven is naar boven. Tevens is de sweetspot compacter voor behoud van controle.

- Gewicht tussen 365 en 375 gr.

- De aanvallende -/ agressieve speler is gebaat bij een diamantbladvorm omdat de sweetspot hoog in het blad is waardoor je meer kracht creëert.

- Dikte van het frame is 38 mm en voorzien van de basismaterialen en stijver en lichter materiaal zoals bijv. carbon.


Professionele padel speler


- Ook voor de professionele spelers zijn de diamantbladvorm en het druppelvormige blad met compact sweetspot zeer geschikt. De frames zijn iets zwaarder, tussen 365 en 385 gr, en erg stijf.

- Stijvere frames vragen om een goede techniek en bewegingen van de speler.

- Het voordeel van een stijf frame is de absolute controle die je behoudt. De vaart creëer je door een goede armbeweging en overdracht van lichaamsgewicht.

- De controlerende speler zal een voorkeur hebben voor een palla met gewicht in handvat of rond het midden van het racket.

- De aanvallende speler neigt vaak naar het gewicht rond het midden of in de top van het racket.


Uitzonderingen

Er zijn speciale damesrackets en kinderrackets. Damesrackets zijn lichter: tussen 335 en 365 gr en voornamelijk 38 mm dik. Kinderrackets zijn te vinden in verschillende lengtes en framediktes.

Zoek dus een locatie zoals Padel 2020 waarbij je verschillende padel rackets kunt testen en uitproberen.
151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page